26 Nisan 2009 Pazar

Ayvalı Kek


Malzemeler:
4 Adet Yumurta2 Su Bardağı Toz Şeker1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz2 Su Bardağı Ayva RendesiYarım limon suyu1 Paket Kabartma Tozu1 Çay Kaşığı Tarçın125 gr Margarin2,5 Su Bardağı UnÇikolata sos için :100 gr Margarin4 Yemek Kaşığı Kakao1 Adet Yumurta5 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Yemeğin Yapılışı :
Yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Margarini eritip ılınmasını bekleyin. Ceviz ve margarini katın. Ayva rendesi ve Iimon suyunu karıştırın. Hamura ilave edin. Un ve kabartma tozunu; tarçını ekleyerek yavaş yavaş karışıma katın.Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökın. 170 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine çikolatalı sos dökıp servise sunun.Sosun hazırlanışı : Margarini eritip soğutun. Kakao, yumurta ve pudra şekeri ile mikserde çırpın. Kekin üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok: