26 Nisan 2009 Pazar

Elmalı Sufle Turta

Malzemeler
HAMUR İÇİN
4 Kahve Fincanı Un2 Tutam Kabartma Tozu3 Çorba Kaşığı Tozşeker1 Yumurta Akı1,5 Çay Bardağı Margarin
İÇ MALZEME
1 kg Elma3 Çorba Kaşığı Limon Suyu5 Çorba Kaşığı Portakal Likörü6 Yumurta5 Çorba Kaşığı Tozşeker1,5 Kahve Fincanı Un2 Tutam Kabartma TozuAYRICAKalıbı Yağlamak İçin Yağ3-4 Çorba Kaşığı File BademPudraşekeri

Yemeğin Yapılışı :

Hamur malzemelerinin tamamını karıştırıp yoğurun. Sonra bir folyoya sarıp 30 dakika soğuk bir ortamda bekletin.Hamuru düz bir zeminde açın. Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Kalıba yerleştirdiğiniz hamurun birkaç yerine bıçak batırıp soğuk bir ortamda bekletin.Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Elmaları soyup sekize bölün ve çekirdekerini çıkarın. Üzerlerine limon suyu ve 2 çorba kaşığı portakal likörü gezdirin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp, 2 çorba kaşığı sıcak suyla çırpın. Akları ise köpük halini alıncaya kadar çırpın. 3-4 çorba kaşığı tozşeker ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta sarıları, un, kabartma tozu ve yumurta aklarını bir kasede dikkatlice karıştırın. Karışıma kalan likörü yavaş yavaş ekleyin.Karışımın yarısını hamurun üzerine döküp, elmaları yerleştirin, kalanını elmaların üzerine dökün. File bademleri turtanın üzerine serpip önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin. Servis yapmadan önce turtanın üzerine pudra şekeri serpin.Elmalı sufle turtayı çocuklarınız için hazırlarken likör yerine portakal suyu veya değişik meyveli şuruplar kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: