1 Mayıs 2009 Cuma

Diyet Yemekleri

Diyet Makarna

Malzemeler
Yarım paket kepekli makarna 200 gr brokoli 2 sap taze soğan Yarım bardak bezelye 100 gr havuç 1 diş sarımsak

Yemeğin Yapılışı

Makarnayı haşlayın. Havucu dilimleyin, brokolinin iri parçalarını bölün, bezelyelerle birlikte tamamını buharda pişirin. Taze soğanı ince kıyın, sarımsağı kıyın, haşlanan sebzelerle birlikte hepsini makarnaya katın.

Lahana Çorbası

Malzemeler
6 büyük soğan 4 ya da 5 tane domates 2 kırmızı biber 1 büyük lahana 1 demet kereviz sapı

Yemeğin Yapılışı

3 litre su Son derece basit yani. Sebzeleri büyük parçalara göre kesebilir ya da püre haline getirebilirsiniz. Tamamen size kalmış. Verdiğim miktar bir ya da iki kişi için yeterli olacaktır. Çorbanın hazırlanması 10 dakikanızı alır. Pişirmesi ise en az bir buçuk saat. İçine istediğiniz baharatı atabilirsiniz. Kekik, karabiber, pul biber vs... Bu köylü çorbasını diyet yapmadığınız dönemlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sindirimi son derece kolaylaştıran bir etkisi vardır.

Ton Balıklı Salata

Malzemeler
400 gr ton balığı(diyet konserve), 2 adet kırmızı soğan, 3 adet domates, 3 sap maydanoz, 1 adet göbek salata, 20 gr yeşil zeytin, 4 yemek kaşığı limon suyu, 1/2 yemek kaşığı dilimlenmiş limon kabuğu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber

Yemeğin Yapılışı

Soğanları soyup, yıkayın ve yarım ay şeklinde dilimleyin. Domatesleri kaynar suya atıp çıkarın, kabuklarını soyup dörde bölün. Çekirdeklerini çıkartıp ince ince dilimleyin. Maydanozun yapraklarını yıkayın, domates ve soğanlarla karıştırın. Göbek salatayı yıkayıp süzülmeye bırakın. Domatesli karışımla birlikte tabaklara paylaştırın. Limon suyu ve kabuğunu tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Ton balığını süzüp iri parçalara ayırın, salataların üstüne koyun. Sos ve zeytinleri ekleyip servis yapın.

Domatesli Kabak Sote

Malzemeler

Yarım kilo kabak 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 4 tatlı kaşığı domates salçası 1 diş sarmısak 1 tutam kırmızı toz biber 1 tutam tuz

Yemeğin Yapılışı

Kabakları ince dilimler halinde doğrayın. Yanmaz tavada kızdırdığınız zeytinyağında sarımsağı pembeleştirin. Kabakları, toz biberi ve domates salçasını karıştırın. Üzerlerine tuz ve gerekiyorsa biraz su ekledikten sonra tavanın kapağını kapatarak yemeği kısık ateşte 15 dakika pişirin

Nohut Salatası

Malzemeler
250 gram yoğurt 1 diş sarmısak 1 adet soğan 1 demet maydanoz 10 adet küçük domates 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber

Yemeğin Yapılışı

Nohutları bol suda 3-4 saat ıslatın. Tuz ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 1 saat orta ateşte haşlayın. Soğumaya bırakın. Sarmısağı ve soğanı soyun. Soğanı ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maydanozun yapraklarını koparın, yarısını ince kıyın. Diğer yarısını bir kenara koyun. Küçük domatesleri yıkayın, dörde bölün. Hazırladığınız malzemeleri (kıyılmamış maydanoz yaprakları hariç) dikkatlice karıştırın. Sirkeyi tuz ve karabiberle hafif çırpın, zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek yeniden çırpın ve malzemeyi ilave edip karıştırın. Nohut salatasını 30 dakika ağzı kapalı olarak buzdolabında dinlendirin. Servis yapmadan önce maydanoz yapraklarını ilave edin.

Hiç yorum yok: