1 Mayıs 2009 Cuma

Kırmızı Biber Turşusu


Malzemeler
2 Kg Kırmızı Biber2 Baş Sarmısak2 Demet Maydanoz1 Su Bardağı Sirke1 Çay Bardağı Limon Suyu1 Çay Bardağı Sıvı YağYeterince Turşu Tuzu
Yemeğin Yapılışı
Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım. Fırın tepsisine dizelim. Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım. Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım. Biberleri iri iri keselim. Sarmısakların kabuklarını soyalım. Ve küçük küçük doğrayalım. Maydanozları ince ince keselim.Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım. Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım. Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralım.Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim. Kavanozun ağzını kapatalım.Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin.

Hiç yorum yok: