1 Mayıs 2009 Cuma

Semizotlu Cacık


Malzemeler
150 gr Semizotu2 Su Bardağı Nohut3-4 Diş Sarmısak1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane3 Çorba Kaşığı ZeytinyağıSu, Tuz
Yemeğin Yapılışı
Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp,bol suda yıkayalım.Sarmısakları havanda döverek,yoğurda ekleyelim.Yoğurda çok az su ilave edelim.Koyu ayran kıvamına gelinceye kadar bir çatal yardımıyla iyice çırpalım.Yıkanmış semizotunun suyunu süzdükten sonra bir ekmek tahtasının üzerine koyup,keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm aralıklarla doğrayalım.İri İri doğradığımız semizotunu ve tuzu,çırptığımız yoğurdun içine ilave edelim.Hepsini karıştırdıktan sonra kaselere dolduralım.Üzerine zeytinyağı gezdirelim.Kuru nane serptikten sonra yemeklerin yanında servis yapalım.

Hiç yorum yok: